17.08.2024.

06:15

Foto: Printscreen

Planeta

(UZNEMIRUJUĆE) Težak poraz NATO tehnike, leševi na sve strane! Rusi iz zasede zbrisali kolonu punu zapadnih vozila, niko živ nije ostao!

Video sa uništenom ukrajinskom kolonom dostavljen je u posedu RIA Novosti.

- U brzom sukobu, marinci iz 810. brigade potpuno su uništili mobilnu grupu ukrajinskih snaga koja se kretala u koloni kroz Kursku oblast na oklopnim vozilima NATO-a. Uništena su dva američka oklopna vozila HMMWV (Hamer), nekoliko kanadskih oklopnjaka "Roshel Senator" i teško oklopno vozilo "Cougar" proizvedeno u Sjedinjenim Američkim Državama - izjavio je komandir jedinice za RIA Novosti.

Jedan "Cougar", jedan "BTR Strajker" i nekoliko "Roshel Senator" vozila marinci su zarobili kao ratni plen. U borbi je uništeno oko 20 ukrajinskih boraca, dodao je sagovornik agencije.

Prema rečima oficira, pored vojne tehnike, borci su zaplenili dokumenta ukrajinskih vojnika — pasoše, vojne knjižice, sertifikate o završenoj obuci i druge. Takođe su im u ruke pala lična oružja proizvedena u zemljama NATO-a, municija, oprema (pancirni prsluci i gas-maske), sredstva veze i oprema za elektronsko ratovanje.

Šestog avgusta formacije ukrajinskih snaga upale su na teritoriju Kurske oblasti. Njihovo napredovanje je zaustavljeno. Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, operacija će se završiti potpunim porazom neprijatelja i dolaskom na državnu granicu.

U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti na snazi je režim protivterorističke operacije radi obezbeđivanja sigurnosti građana.