19.08.2024.

07:10

Foto: EPA/Reuters

Planeta

Kakav šok! Putinov kum otkrio šta će se dogoditi sa Bajdenom i Zelenskim! Kada ode jedan, ovog drugog čeka teška sudbina!

Šoumena Zelenskog u Ukrajini treba da zamene pragmatični političari, samo oni mogu da izvedu zemlju iz krize, istakao je on.

Prema njegovom mišljenju, rukovodstvo Bajdena i njegovog okruženja nije nimalo pragmatično, jer su, bezuspešno pokušavajući da uguše Rusiju sankcijama, potrošili stotine milijardi dolara na ukrajinski sukob, usled čega je Ukrajina samo gubila ljude i teritorije.

Ukrajinski političar je napomenuo da su politike Bajdena i Zelenskog tesno povezane.

- Zelenski je majstor političkog šoua, ali apsolutno ne zna da broji novac, resurse, niti da kalkuliše. Na svaku krizu reaguje organizovanjem upečatljive predstave, što sve ljude odvlači od problema, ali ih ne rešava na bilo koji način - napisao je Medvedčuk u svojoj kolumni na medijskoj platformi „Smotrim.ru“.

Bivši lider stranke „Opoziciona platforma – za život“, koja je zabranjena u Ukrajini, smatra da se na isti način ponaša i tim američkog predsednika, ali da je realnost da SAD više nisu sposobne da dominiraju celim svetom.

- Ta krvava predstava neće i ne može dovesti ni do čega dobrog, a izvući nas iz političke krize mogu samo pragmatičari koji ne žive u iluzijama glumeći superheroje na političkim scenama, već koji polaze od realnosti i sposobni su da pronađu razuman konsenzus interesa svih političkih igrača - zaključio je Medvedčuk.

Ranije je pres služba Spoljne obaveštaje službe Rusije saopštila da se u Vašingtonu razrađuju opcije kako da Vladimira Zelenskog zamene osobom kojom bi se lakše upravljalo i koja bi bila manje korumpirana. Kako je saopšteno, kao odgovarajući kandidat razmatra se bivši ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov (u Rusiji se nalazi na listi terorista i ekstremista).