20.08.2024.

05:30

Foto: Foto: Printscreen/You Tube

Planeta

Što im je ovo trebalo?! Opet pali Rusima u ruke, sada im neće oprostiti: Pripadnici zloglasne grupe zarobljeni kod Kurska!

- Juče smo zarobili dvojicu 'Ukrajinaca'. Za sada ih ne možemo izvući odatle, sa prve linije fronta. Danas smo zarobili trojicu 'Ukrajinaca', jednog pripadnika 'Azova', - saopštio je Alaudinov na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, u petak su uspeli da unište pet oklopnih vozila, dva kamiona, jedan tenk i jedan dron.

- Dan nam je bio veoma intenzivan, težak. Celi dan od ranog jutra vodile su se teške borbe, neprijatelj je u našem pravcu bacio sve moguće i nemoguće snage. Želim da naglasim da se specijalne snage 'Ahmat' zaista veoma hrabro bore, svakodnevno uništavajući veliki broj neprijateljskih snaga i sredstava. Bore se zajedno sa našim srodnim jedinicama Ministarstva odbrane Rusije: 810. brigada, kao i 30. puk, i momci iz drugih jedinica - rekao je Alaudinov.

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine prešle su u napad u 5.30 ujutru 6. avgusta s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov. On je istakao da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena potpunim porazom neprijatelja i dolaskom na državnu granicu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije 16. avgusta, tokom borbenih dejstava na kurskom pravcu Oružane snage Ukrajine izgubile su do 2860 vojnika i 41 tenk.