17.08.2024.

14:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Prelomna vest! Ruska vojska ušla u Iran! Šok na Bliskom istoku, situacija se u sekundi preokrenula: Izrael i SAD odjednom u ogromnom problemu!

Rusi u Iran šalju ne samo protivraketne odbrambene sisteme, posebno S-400, već i sisteme za elektronsko ratovanje.

Ali što je najvažnije, oni šalju obučene ruske vojnike da upravljaju ovim sistemima. Nalaze se širom zemlje. Ovo je da bi se Iranci uverili da nisu sami i da se neće morati sami suočiti sa zapadnom silom, rekao je veteran obaveštajne službe u intervjuu TV voditelju i blogeru Endru Napolitanu.

Ekspert je takođe primetio da Moskva time šalje izvestan signal Vašingtonu i Tel Avivu o opasnosti od preventivnog udara na Iran.

Zbog prisustva vojnih stručnjaka iz Ruske Federacije, svaki napad na iranske ciljeve može se smatrati napadom na Rusiju.

U međuvremenu, Zapad ne isključuje mogućnost iranskog napada na Izrael. Brojni izraelski i američki zvaničnici primećuju da Iranci pokazuju istu aktivnost kao što je primećeno uoči napada na izraelske ciljeve u aprilu ove godine.

Dan ranije, američki predsednik Džozef Bajden je sugerisao da će Teheran odustati od napada na Izrael ako ovaj zaključi sporazum o prekidu vatre u Pojasu Gaze.