20.08.2024.

22:18

Foto: AP photo/fotoilustracija

Planeta

Ruska odmazda kreće! Putin formirao tri borbene grupe! Belgorod, Kursk i Brjansk imaju samo jednu misiju - uništenje!

- Predstavnik generalštaba oružanih snaga Rusije i komandanti Belgorodske, Kurske i Brjanske grupe odgovorni su za zaštitu građana i teritorija od napada bespilotnim letelicama i drugim ubojitim neprijateljskim sredstvima - navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Na sastanku kojim je predsedavao ruski ministar odbrane Andrej Belousov, zamenik načelnika Centra za upravljanje nacionalnom odbranom general-potpukovnik Jurij Korsačov izvestio je članove Koordinacionog saveta o dinamici rešavanja pitanja koja dolaze iz operativnih štabova Belgorodske, Kurske i Brjanske oblasti.

Prema njegovim rečima, traženi kvadrokopteri, benzinski generatori, terenska vozila, uređaji za noćno osmatranje, detektori dronova, mobilna opreme za elektronsko ratovanje, termoizolacioni ogrtači, generatori za električnu energiju, nišanske sprave i termoviziri već su poslati u Belgorodsku oblast.

Prema njegovim rečima u Kursku oblast prebačen je potreban broj kvadrokoptera, terenskih vozila, kao i nišanske sprave i termoviziri.

- Što se tiče Brjanske oblasti, u toku je slanje radio-stanica, uređaja za radio ometanja i sistema za neutralisanje bespilotnih letelica i ova oprema sutra će stići - rekao je Korsačev.