20.08.2024.

22:59

Foto: Shutterstock

Planeta

Rat u Ukrajini je plod decenijskog plana SAD za rasparčavanje Rusije, ali nije uspeo! Ko će sada potpisati predaju!

- Ovaj rat, naglasio je, nije počeo 2022, već 2014-te. Plod je pažljivo pripremljenog plana za slabljenje Rusije. Razlog zašto Zapad to želi vrlo je jednostavan. Rusija ima u izobilju prirodne resurse, a Sjedinjenim Državama su potrebni. Od uranijuma i zlata do nafte i prirodnog gasa - ističe Džonson.

On procenjuje da se situacija za ukrajinske trupe u zoni specijalne vojne operacije ubrzano spogoršava jer Oružane snage Ukrajine gube kontrolu u ključnom regionu.

- Rusi pobeđuju, a Ukrajinci nemaju logistiku i infrastrukturu koja bi im omogućila da podrže trupe. Ukrajinske snage postepeno počinju da gube kontrolu nad ključnim oblastima u Donbasu, gde se nalaze železnički čvorovi i baze snabdevanja. Prema njegovom mišljenju, zbog ovoga je neminovan kolaps Oružanih snaga Ukrajine".

Džonson napominje i da će Zapad, podižući uloge u sukobu, pokušati da se otarasi Vladimira Zelenskog i bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine i njenog ambasadora u Britaniji Valerija Zalužnog.

Ocenio je da na takav zaključak navodi i istraga The Wall Street Journal, pošto taj američki list, na osnovu nje, direktno optužuje Zelenskog i Zalužnog za podrivanje Severnih tokova.

Džonson tim povodom naglašava da SAD pokušavaju da okrive Ukrajinu za taj teroristički napad jer shvataju da gube rat. 

- Sada treba da se otarase Zelenskog i da nekoga postave na njegovo mesto. Sve to veoma otežava potencijalne pregovore, pogotovo što smatram da Rusi trenutno nisu raspoloženi da pregovaraju o bilo čemu. Jer, Rusi pobeđuju - jasan je bivši agent CIA.

Prema njegovim rečima, priča o ukrajinskim aktivistima koji su jahtom stigli do tih baltičkih gasovoda „nije ništa drugo do lepa bajka". Takva operacija, navodi on, zahteva veoma visoku veštinu i vrhunsku specijalnu opremu:

- Mislim da je odluku o dizanju tih gasovoda u vazduh doneo Džo Bajden, a da su operaciju izveli agenti CIA i nekoliko stručnjaka iz naše ratne mornarice. Eksploziv je postavljen nekoliko meseci pre aktiviranja. Samo je čekan pravi trenutak - tvrdi Džonson.