21.08.2024.

07:45

Foto: EPA

Planeta

Žestok udar Rusa u Galicinovu, otkrili bazu "krakenovaca", usledio horor! Drama iznad Moskve, oglasio se Sobjanin!

Rusi pogodili bazu u Galicinovu, izginuli "krakenovci"!

Eksplozije su odjeknule u Galicinovo u Nikolajevskoj oblasti, pogođena je baza ukrajinskih militanata neonacističke formacije „Kraken“ i, verovatno, skladište sa raketama, saopštio je Sputnjiku koordinator proruskog pokreta otpor u Nikolajevu Sergej Lebedev.

„Na jugu Nikolajevske oblasti nalazi se selo Galicinovo, postoji Galicinovska fabrika i ozbiljna luka. Tamo su se smestili ekstremisti iz bande Kraken, zabranjene u Rusiji... I konačno, projektili su doleteli“, rekao je sagovornik agencije.

Oboreno 45 dronova iznad Rusije

U noći 21. avgusta sistemi PVO oborili su 45 ukrajinskih dronova iznad Rusije, saopštava Ministarstvo odbrane.

Iznad Brjanske oblasti oborene su 23 bespilotne letelice, 11 nad Moskovskom, šest nad Belgorodskom, tri iznad Kaluške oblasti i još dve iznad Kurske oblasti.

U Brjanskoj oblasti, prema rečima gubernatora Aleksandra Bogomaza, nije bilo žrtava, a prvi čovek Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov je istakao da nema podataka o ranjenima.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin nazvao je pokušaj noćnog napada na grad jednim od najvećih.

U Kurskoj oblasti, pored pretnje od napada, tokom noći tri puta je proglašavana i pretnja od raketnog napada. Iste noći je oborena raketa na zapadu Rostovske oblasti, niko nije povređen.