22.08.2024.

09:44

Foto: EPA

Planeta

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)

Prvi crni predsednik Amerike se u svom govoru, koji je trebalo da bude posvećen predsedničkoj kandidaturi aktuelne potpredsednice SAD Kamale Haris, više fokusirao na Trampa nego na svoju koleginicu iz demokratske stranke.

Čist prostakluk

Obama je zatim nastavio da vređa Trampa zbog "detinjastih nadimaka i ludih teorija zavere", kao i njegove "čudne opsesije veličinom gomile".

Kad je reč o ovom poslednjem, Obama je mislio na nedavne Trampove tvrdnje da je Harisova lažirala broj pristalica na nekom skupu i uvećala ih. Takođe je rekao da je kod njega bilo više ljudi na inauguraciji nego kod Obame.

Prvi crni predsednik SAD je to ismejao, međutim problem je u tome što je govoreći o opsesiji veličinom gomile on napravio jasnu insinuaciju na veličinu Trampovog polnog organa, pokazujući rukama koliki je on navodno. To je izazvalo smeh u celoj sali.

Međutim, ta njegova vulgarna šala izazvala je negativne reakcije čak i među najvećim pobornicima demokrata u SAD, koji su Obamu nazvali najobičnijim prostakom.

- Svi smo shvatili šta je taj gest rukom značio Barak Obama - napisao je bivši voditelj CNN Don Lemon na Iksu.

Drugi komentator na društvenim mrežama ismejao je čuveni citat Mišel Obame "kada oni padnu nisko, mi idemo visoko", rekavši da se osam godina kasnije platforma demokrata svodi na to da "Tramp ima mali ku*ac".

- Ovo više nije žurka 'Kada oni padnu nisko, mi idemo visoko'. Sad smo pali još niže od njih - napisao je na Iksu taj korisnik.

Žestoke kritike

Još jedan od pristalica demokrata misli da bi šala o "veličini gomile Baraka Obame" mogla biti najveća greška u političkoj istoriji SAD.

Obamu su kritikovale i pristalice Trampa. Tako je konzervativni analitičar Tod Starnes nazvao Obamu čudnim i jezivim.

- Dao je značaj veličini intimnih delova predsednika Trampa - napisao je Starnes na Iksu.

I uticajni konzervativni komentator Beni Džonson ismejao je Obaminu stranku, koja je na konvenciju dovela repera Lil Džona, rekavši da "demokrate moraju da dovode repere na svoje događaje da bi popunili mesta".

Informer

 

Obamina supruga Mišel takođe je govorila na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji, te je i ona iznela seriju žestokih uvreda na račun Donalda Trampa. Bivša prva dama je predsedničkog kandidata republikanaca nazvala mizoginom, rasističkom, sitnom i dušom.

Ona je rekla da je Kamala Haris njena devojka i pozvala Demokratsku stranku da se ujedini iza nje.
- Ko će reći Trampu da bi posao koji trenutno traži mogao biti jedan od onih crnačkih poslova? - kazala je Mišel Obama.