22.08.2024.

07:38 >> 09:07

Foto: Reuters

Planeta

Budanov otkrio neverovatan scenario! Novi udarac za Rusiju - čula se snažna detonacija?!

 

Kakav šok! Oglasio se šef ukrajinskih obaveštajaca! Znate li šta je bila meta napada dronovima na Moskvu?!

 

Dronovi napali ruski vojni aerodrom!

Dronovi su napali vojni aerodrom Marinovka u Volgogradskoj oblasti Ruske Federacije. Prema rečima guvernera Bočarova, „većina dronova je uništena“. On je takođe prijavio požar. Pojedini ruski mediji javljaju da se na aerodromu čula jaka detonacija.

Kijev priprema još tri grada za predaju - Kurska avantura skupo košta Ukrajinu! Rusi kreću i na Dnjepropetrovsk!

 

Sprečen upad u Brjansku oblast

U Brjanskoj oblasti Rusije sprečen je pokušaj ukrajinske diverzantske grupe da prodre na teritoriju oblasti, saopštio je gubernator Aleksandar Bogomaz.
"Tokom borbe snage FSB i Oružane snage Rusije sprečile su pokušaj proboja ukrajinskih diverzanata. Protivnik je poražen", rekao je Bogomaz.
Prema njegovim rečima, situacija na mestu gde je došlo do sukoba sa ukrajinskim diverzantima je stabilizovana i pod kontrolom je regionalnog operativnog štaba.
Podsetimo, rusko ministarstvo odbrane juče je saopštilo da će ruska vojska forimirati tri nove grupe snaga: "Belgorod", "Kursk" i "Brajnsk", kao i da je zamenik ministra odbrane general-pukovnik Junus Bek Jevkurov imenovan za zamenika rukovodioca Koordinacionog savtea za vojnu bezbednost tri pogranične oblasti. Jevkurov nalazi u Kurskoj oblasti.
"U Nacionalnom centru uprave odbranom RF oformljena je specijalna operativna grupa čiji su zadaci: prikupljanje, analiza pitanja iz regiona i kontrola njihovog rešavanja", rekao je ministar odbrane Andrej Belousov.
On je članovima Koordinacionog saveta poručio da 24 sata dnevno budu na vezi sa regionima.
Belousov je rekao i da će lično rešavati najsloženije zadatke u vezi sa vojnom bezbednošću Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti.
Kako je saopšteno, predstavnik Generalštaba ruske vojske i komandanti ove tri grupe biće odgovorni za zaštitu tih oblasti od napada dronovima i drugim sredstvima.
Sve tri oblasti dobile su neophodno oružje i tehniku za borbu protiv dronova, sredstva za radioelektronsku borbu i drugo.

Šolc: Ukrajina u tajnosti spremala upad!

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da je Ukrajina pripremala napad na Kursku oblast „tajno i bez povratnih informacija“.
On je istakao da Nemačka pažljivo prati razvoj događaja.
Šolc je, takođe, izrazio uverenje da će Nemačka nastaviti da podržava Ukrajinu i da će ostati njen najveći pristalica u Evropi.