22.08.2024.

10:15

Foto: printskrin telegraf

Planeta

Ruse u 3.30 probudio horor! Žestok udar Ukrajine, pojavili se dramatični snimci! (VIDEO)

Vočarov kaže da je "većina dronova uništena", ali je usled pada drona izbio požar na teritoriji objekta Ministarstva odbrane Rusije. Telegram kanali navode da je doletelo 13 bespilotnih letelica.

Ruske javne stranice, pozivajući se na lokalno stanovništvo, pišu da se nakon napada na vojni aerodrom Marinovka čula detonacija i da je buknuo požar. Naređena je evakuacija cele vojne baze.

Na snimku sa lica mesta vidi se veliki požar.

Stanovnici Kalaha na Donu počeli su da prijavljuju eksplozije oko 3:30 po lokalnom vremenu. Telegram kanal Baza objavio je da je jedan od dronova navodno presretnut nekoliko kilometara od aerodroma, dok su krhotine sa drugog drona pale na obližnju zgradu i izazvale požar.

Prema otvorenim podacima, u bazi se nalazi 11. kompozitni avijacijski puk (11. SAP) koji ima dve eskadrile izviđačkih aviona Suhoj Su-24M/MR.

Rusko ministarstvo odbrane navelo je da su sistemi PVO presreli su i uništili preko noći 28 ukrajinskih dronova iznad Volgogradske, Rostovske, Belgorodske, Voronješke, Brjanske i Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.