22.08.2024.

13:31

Foto: printscreen

Planeta

Sateliti NASA snimili dramatične prizore u Rusiji! Šta se dogodilo na vojnom aerodrmu Marinovka?! (FOTO)

Da se nešto ozbiljno dešava potvrdili su i snimci od 22. avgusta koju je dostavila NASA FIRMS – mreža satelita koja prati požare na površini cele planete. Servis NASA potvrdio je postojanje najmanje četiri požara u pomenutoj vazdušnoj bazi.

Na društvenim mrežama već se pojavilo nekoliko snimaka koji pokazuju eksplozije i požare u regionu, ali informaciju još nije zvanično potvrdila ni ukrajinska ni ruska vojska.

NASA satelitski snimak vojnog aerodroma Marinovka od 22. avgusta pokazuje najmanje četiri požara u blizini glavne piste:

Informer

Stariji satelitski snimci pokazuju da su na ovom aerodromu Rusi imali borbene bombardere Suhoj Su-34 i Suhoj Su-24. Suhoj 34 su glavni ruski avioni koji bacaju kasetne avionske bombe (KAB)na ukrajinske položaje:

Informer

Prema Google Earth snimku vazdušne baze Marinovka iz aprila 2024. godine, ovde je bilo stacionirano najmanje 7 Su-34 i oko 25 Su-24. Takođe, duž glavne piste se može videti 12 hangara u koje bi moglo da se smesti isto toliko aviona:

Informer

Ukrajinci su prošle nedelje napali još četiri ruske vazdušne baze dronovima. Svrha napada je bila da se spreči ruska vojska da koristi te vazdušne baze za napade i na taj način spreči bombardovanje ukrajinskih trupa jedrilicama KAB-a koje su lansirali avioni koji navodno poleću sa tih aerodroma.

Guverner Volgogradske oblasti Andrej Boharov potvrdio je da je došlo do napada na „lokalitet“ Marinovka, piše Telegraf .