Autor: Informer.rs

25.08.2024.

09:50

Foto: EPA

Planeta

Neće im ostati dužan! Netanjahu: Dali smo naređenja, vojska je spremna!

Tajms of Izrael prenosi navode IDF da su neki od projektila presretnuti, dok su drugi pogodili ciljeve, izazivajući štetu i ranjavanja.

Navodi se da su mnoge rakete pale na otvorenim područjima.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu jutros je sazvao hitnu sednicu kabineta za nacionalnu bezbednost u glavnom štabu IDF u Tel Avivu.

On je na početku sednice kazao da je "Izrael jutros uništio hiljade raketa Hezbolaha".

Izrael je jutros pokrenuo seriju, kako je naveo, preventivnih vazdušnih udara na jug Libana, nakon čega je Hezbolah poručio da je lansirao borbene dronove i 320 projektila Kaćuša i naveo 11 izraelskih baza i drugih vojnih meta koje je uspešno pogodio.

- Jutros smo uočili da se Hezbolah sprema da napadne Izrael. U konsultaciji sa ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba IDF izdali smo instrukcije IDF da proaktivno deluje kako bi uklonio pretnju - rekao je Netanjahu.

On je zatražio od stanovništva da sledi instrukcije Komande domaćeg fronta na kojem je po naredbi ministra odbrane Joava Galanta proglašena "specijalna situacija".

- Mi smo odlučni da učinimo sve kako bismo zaštitili našu zemlju i vratili stanovništvo na severu bezbedno u njihove domove.

- Nastavljamo da sledimo jednostavno pravilo: Ko god nas povredi, povredićemo i mi njih - poručio je izraelski premijer.