Autor: Informer.rs

25.08.2024.

12:30

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Oslobodite Pavela! Mask stao uz kolegu i totalno ućutao Zapad!

Vlasti u Francuskoj veruju da je 39-godišnji dvojni rusko-francuski državljanin saučesnik u nizu zločina koji su navodno počinjeni na njegovoj platformi, tvrdeći da nedovoljna umerenost omogućava da se Telegram naširoko koristi za kršenje zakona.

Vlasnik Iks (bivši Tviter) izašao je na platformu da postavi snimak Durova kako razgovara sa američkim konzervativnim novinarom Takerom Karlsonom o slobodi govora na mreži i tvrdi da je srećan zbog činjenice da je Musk kupio Tviter.

Musk je video upario sa heštegom '#FreePavel'.

Požurio je da javno osudi prijavljeno hapšenje. „POV: U Evropi je 2030. i pogubljeni ste zato što volite mem“, napisao je on u komentaru na novinsku priču.

Mask je takođe napisao „Opasna vremena“ u svojoj reakciji na post u kojem se navode različite zemlje u kojima je „sloboda govora napadnuta“ i pominje prijavljeno hapšenje Durova od strane Francuske.

Prema pisanju francuskih medija, Durov je doputovao u Francusku privatnim avionom iz glavnog grada Azerbejdžana Bakua.

Tehnološkog preduzetnika su navodno pratili telohranitelj i pomoćnik. Figaro je, pozivajući se na izvore, javio da je Durov trebalo da provede najmanje jedno veče u Parizu, gde je planirao da večera.