25.08.2024.

17:10

Foto: EPA

Planeta

(FOTO) Uhapšen terorista koji je izvršio pokolj u Nemačkoj! Iza njega stoji najsmrtonosnija organizacija!

Kako prenosi Index.hr, uhapšeni muškarac je prošle godine trebalo da bude deportovan u Bugarsku, zemlju preko koje je ušao u EU, nakon što mu je odbijen zahtev za azil, potvrđeno je za nemačku novinsku agenciju DPA.

Međutim, 26-godišnjak je nestao pre deportacije i pojavio se tek nekoliko meseci kasnije. "Bild" piše da je Sirijac priveden na Savezni sud u Karlsruheu. U podne je po njega u Solingen stigla specijalna policija, a iznad grada je leteo policijski helikopter.

Informer

 

Napadač se predao policiji gotovo 26 sati nakon napada na festivalu u Solingenu. "Bild" piše da je mokar od kiše i prekriven krvlju prišao policajcima nešto iza 23 sata i rekao: "Ja sam taj kojeg tražite". Navodno se krio u dvorištu zgrade. Policija nije potvrdila ove informacije.

Informer

 

NEMAČKI VICEKANCELAR: TAKVE LJUDE NE ŽELIMO OVDE

Nemački vicekancelar Robert Habek iz stranke Zelenih izrazio je saučešće žrtvama napada i njihovim porodicama.

"Mogu im samo poželeti svu snagu sveta da prebrode ovo teško vreme", rekao je Habek, i naglasio da se brzo mora razjasniti postoji li mreža odnosno da li priznanje Islamske države znači da u Nemačkoj postoje druge terorističke strukture, koje se moraju "otkriti i uništiti.

"Više ne živimo u srednjem veku. Niko u Nemačkoj ne mora nositi oružje na javnim mestima. Ne sme biti tolerancije prema terorizmu, islamizmu, napadima na život i slobodu. Ako su počinitelji u Nemačkoj jer ovdje traže zaštitu, izgubili su to pravo. Mi takve ljude ne želimo ovde", rekao je vicekancelar.