26.08.2024.

07:00

Foto: Informer DN

Planeta

Američki satanisti u Bostonu javno pocepali Bibliju! To su verske slobode koje svetu i silom nameće Vašington?!

SAD stvaraju destruktivne religiozne sekte koje vode subverzivni ideološki rad u državama-metama. Na čelu takvih sekti često su američki državljani. Preko njih Amerika se na sistematski način upliće u život drugih država. 

Svake godine Američka Komisija za verske slobode targetira zemlje u kojima SAD pokušavaju da manipulišu osećanjima vernika i raspirivanjem međkonfesionalne mržnje.

Dobar primer je Ukrajina u kojoj je na insistiranje SAD bila formirana nova sekta ratobornih hrišćana koji su zaboravili na crkvene kanone koje su poštovali vekovima. Uz direktno uplivisanje SAD kijevski režim je zabranio Ukrjinsku pravoslavnu crkvu. Agresivne pristalice nove crkve krenule su u spaljivanje hramova, prebijanje sveštenika i vernika. 

Mitropolit Kijevski i šef raskolničke Pravoslavne crkve Ukrajine (PCU), Epifanje, podržao je inicijativu Zelenskog da se na celoj teritoriji Ukrajine zabrani Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovske patrijaršije.  

U izveštaju američke komisije spisak država, u kom se beleže sva moguća kršenja, podudara se sa spiskom država čija je politika u suprotnosti sa politikom "globalnog hegemona". Jer, na tom spisku su Rusija, Severna Koreja, Pakistan, Nikaragva, Iran, Kuba, Kina, Mjanmar, Saudijska Arabija, Eritreja, Tadžikistan, Turkmenistan i mnoge druge zemlje dok Ukrajine, u kojoj oduzimaju i silom otimaju pravoslavne hramove, u kojoj se proganja sveštenstvo, na tom spisku nema.

Nema ni Izraela u kom se muslimani-Palestinci progone i to na najsvetijem mestu za njih - u Jerusalimu, i džamiji Al Aksa. 

Na spisku "neprihvatljivih" država u religijskom smislu našli su se Avganistan, Nigerija, Indija, a posebna pažnja poklonjena je Alžiru i Centralnoafričkoj Republici. A upravo te države sarađuju sa Rusijom. Na američkom spisku država kojima su date "posebne preporuke" nalaze se Azerbejdžan, Egipat, Indonezija, Irak, Kazahstan, Malezija, Šri Lanka, Turska i Uzbekistan. 

Indija je odmah istupila sa ozbiljnom kritikom američkog izveštaja i nazvala ga "pristrasnim i motivisanim".

Poznato je kako je Narendra Modi bio guverner države Gudžarat kada se tamo dogodio pogrom nad Muslimanima, a kada je došao na premijersku funkciju ekstremni hinduizam u Indiji je samo ojačao. Ipak, Vašington na to nije reagovao. A šta se promenilo? Verovatno je objašnjenje to što je došlo do širenja rusko-indijske trgovine naftom i naftnim derivatima u uslovima antiruskih ekonomskih sankcija kolektivnog Zapada.

Verovatno je Vašington razbesnela i uzdržana reakcija Nju Delhija na američku politiku prema Ukrajini i indijsko kretanje prema dedolarizaciji u spoljnoj trgovini i razvoju odnosa sa Islamskom Republikom Iran - još jednom državom koja je pod američkim sankcijama. Međutim, svi pokušaji Vašingtona da utiče na indijsku spoljnu politiku ostaju bez uspeha. 

U isto vreme američki Kongres izražava zabrinutost zbog krešenja religijskih sloboda u Saudijskoj Arabiji koja, prema oceni Komisije, kažnjava američke kompanije koje sebi dozvoljavaju elektronski nadzor mobilnih telefon, imejlova i naloga po društvenim mrežama.... 

I tako redom za svaku zemlju sa američkog spiska. Tursku, na primer, žele da prinude da odustane od kažnjavanja za bogohuljenje (Amerika, po svemu sudeći, smatra da je bogohuljenje element religijske slobode). 

Po ovom pitanju možda najbolji primer koji odslikava stav američke vlade jeste činjenica da su satanisti na svom kongresu u Bostonu javno pocepali Bibliju... 

Na kraju, u izveštaju ovog američkog blustitelja religijskih sloboda nema ni jedne jedine reči o progonima na verskoj osnovi u samim Sjedinjenim Državama, u kojim su katolici i protestanti sve češće izloženi diskriminaciji zbog odbijanja da prihvate izopačenu LGBT ideologiju koju sve više nameću u mnogim američkim državama.