26.08.2024.

17:45

Foto: Printscreen

Planeta

Ruska raketa masakrirala Legiju stranaca, stradao i agent MI6! Nisu se ni smestili kada je doleteo projektil!

Britanska novinska agencija Reuters saopštila je da je Edvards bio njen „savetnik za bezbednost".

I u Kijevu i u Londonu tvrde da su Rusi raketirali kramatorski hotel „Safir", sa njegovim mirnim gostima koji nemaju nikakve veze ni sa ukrajinskom armijom ni sa ratnim operacijama. Pogotovo ne sa MI6 ili drugim sličnim strukturama.

A Rusi tvrde da su gosti „Safira" zapadni plaćenici koji su stigli da pojačaju ukrajinski garnizon u Časovom Jaru.

Plaćenici „Legije stranaca" Oružanih snaga Ukrajine još se nisu u potpunosti ni smestili u hotelske sobe kada je raketa pogodila njihovu lokaciju i potpuno je uništila.

Zajedno sa plaćenicima, sobu u ukrajinskom hotelu iznajmio je britanski državljanin Rajan Edvards, koji je, prema zvaničnoj verziji, obezbeđivao grupu izveštača britanske agencije Reuters. Nije stigao ni da ustane iz kreveta.

Zapadni mediji su prvobitno objavili da su britanski novinari „povređeni", ali nakon što su se pojavile informacije o Edvardsovom stvarnom statusu, interesovanje za incident je naglo splasnulo. Nimalo slučajno.

Edvards je do 2022. godine služio u britanskoj vojsci i učestvovao u operacijama u Pojasu Gaze. Potom je završio u Ukrajini, gde se bavio „obaveštajnim aktivnostima".

Ruska raketa stavila je tačku na njegovu karijeru.