27.08.2024.

07:45 >> 11:53

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Ukrajinci pokušavaju da probiju granicu, borbe su u toku! "Pronađeni su sa ševronima!" Ruski padobranci spremili zasedu, pa se šokirali!

 

Pokušavaju proboj!

Ukrajinske snage pokušavaju da probiju rusku granicu u južni region Belgoroda, a borbe su u toku, javili su u utorak ruski Telegram kanali, prenosi Rojters

Masakr stranih instruktora u Krivom Rogu!

 

U Krivom Rogu, rodnom gradu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, pogođena je lokacija stranih instruktora Oružanih snaga Ukrajine. Vojni lekari su zbrinuli 15 povređenih koje govore engleski, rekao je u utorak za rusku agenciju RIA Novosti koordinator proruskog Nikolajevskog otpora Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje izvore.

Ukrajinski mediji su u utorak uveče izvestili o seriji eksplozija u Krivom Rogu koje su se dogodile oko ponoći.

"Udar protiv 'mirnih' stranih instruktora noću bio je uspešan... u Krivom Rogu... Vojni lekari su izveli oko 15 ranjenih. Prema rečima naših agenata, oni su govorili engleski", rekao je Lebedev agenciji.

Prema izvorima iz proruskog otpora, odmah po "dolasku" ceo blok ogradio je SBU, a civilna kola hitne pomoći dugo nisu puštana u to mesto. 

U ukrajinskoj diverzantsko-izviđačkoj grupi, koju su uništili ruski padobranci grupe trupa Dnjepar pri pokušaju sletanja na Kinburnsku prevlaku, bili su državljani Poljske, rekao je za RIA Novosti komandant posade ATGM-a sa pozivnim znakom "Raspoloženje".

- Bilo je stranaca, među kojima su bili i poljski vojnici. Pronađeni su sa ševronima, imali su dokumente i specijalne oznake. Bilo je mnogo tetovaža, naoružanja: puške i mitraljezi američke proizvodnje. Imali smo sa sobom ofanzivne granate strane proizvodnje - rekao je padobranac.

Prema rečima komandanta posade ATGM-a, situacija na Kinburnskoj prevlaci od 8. do 9. avgusta bila je napeta, pošto je neprijatelj počeo snažno granatiranje obale. Pod neprijateljskom vatrom, padobranci su odbili pokušaj iskrcavanja ukrajinske vojske.

U prvoj polovini avgusta, Oružane snage Ukrajine pokušale su da iskrcaju trupe brzim čamcima, prvo na Tendrovsku, a zatim na Kinburnsku kosu, ali su se povukle sa gubicima nakon odbijanja ruskih trupa.

Kako je kasnije izvestio guverner Hersona Vladimir Saldo, pokušaji invazije koštali su ukrajinske oružane snage dvadesetak obučenih diverzanta.

Kijev nije potopljen, ali pitanje je hoće li brana na Dnjepru izdržati udar ruskih raketa?! Prestonica Ukrajine "visi o koncu"!