28.08.2024.

09:44

Foto: Reuters

Planeta

Velika operacija Izraela na Zapadnoj obali, ima mrtvih, prizori su stravični! (VIDEO)

Operacija je pokrenuta u izbegličkim kampovima Dženin i Nur al-Šams u Samariji i u Farahu u dolini Jordana, preneo je izraelski list Inet. Cilj je bio hapšenje traženih lica i uništavanje terorističke infrastrukture u izbegličkim kampovima. Al Džazira je takođe izvestila o borbi u izbegličkom kampu Balata u gradu Nablusu.

Telegram kanal Palestinske vesti i mreže kampova saopštio je da je dopisnik Al Džazire izvestio da se operacija izvodi uz podršku helikoptera i dronova i da obuhvata gradove Dženin, Tubas i Tulkarm.

Palestinsko ministarstvo zdravlja tvrdi da su tri osobe poginule u izraelskom napadu dronom na severu Zapadne obale, prenosi palestinska agencija WAFA. Navodi se i da su još trojica mladića stradala u jutrošnjem napadu izraelskim dronom na vozilo u selu Seir, jugoistočno od Dženina.

Palestinski Crveni polumesec je saopštio da su njihovi timovi izvukli tela trojice mladića iz uništenog vozila i prevezli ih u bolnicu.

Rano jutros poginula su još dva mlada Palestinca, a nekoliko ih je ranjeno nakon napada izraelskog drona na izbeglički kamp Al-Fara, južno od Tubasa, a dvojica Palestinaca su poginula od izraelske vatre tokom racije u Dženinu, dok je nekoliko drugih povređeno, potvrdili su palestinski medicinski izvori.

Palestinski Crveni polumesec izvestio je o poteškoćama u pristupu povređenima zbog izraelske blokade kampa u centralnom delu Zapadne obale jer izraelska vojska ne dozvoljava pristup hitnim službama u tu oblast i otežava spasilačke operacije.

Izveštaji takođe ukazuju da izraelske snage deluju i na drugim mestima na Zapadnoj obali, uključujući područje blizu Ramale, Kalkilije i Tulkarema u centralnom delu okupirane palestinske enklave.