Autor: Informer.rs

28.08.2024.

19:38

Foto: EPA

Planeta

Maduro organizovao otmicu?! Šokantne tvrdnje opozicionarke Venecuele!

Ona je Roču nazvala ''pravednim, hrabrim, inteligentnim i velikodušnim čovekom'', kada je objavila vest o ''kidnapovanju'' tokom hapšenja u utorak u Karaksu, navodno od strane Madurove tajne policije, prenosi Gardijan.

''Žele da nas pobede, odvuku pažnju i zastraše nas. Nastavićemo da idemo napred, za Perkinsa, za sve zatvorenike i one koji su proganjani, i za celu Venecuelu“, saopštila je Mačado.

Opozicija je danas takođe objavila detaljne rezultate glasanja na predsedničkim izborima 28. jula i pozvala pristalice da izađu na ulice, uz tvrdnju da je opozicioni kandidat Edmundo Gonzales odneo ubedljivu pobedu.

Kako navodi britanski list, značajna rekonstrukcija Madurovog kabineta uznemirila je građane i izazvala strah od posledica suprostavljanja aktuelnoj vladi.

Tokom rekonstrukcije, bivši vojnik Diosdado Kabelo je postavljen za ministra unutrašnjih poslova, što mu daje kontrolu nad nacionalnim policijskim snagama i nacionalnom obaveštajnom službom, Sebin, za koju se veruje da je umešana u hapšenje Roče i drugih opozicionih ličnosti.

Nakon izbora krajem jula, pobedu su proglasili i Maduro i Gonzales, a aktivisti tvrde da je vlast aktuelnog predsednika uhapsila više od 1.600 opozicionara.