28.08.2024.

22:00

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Planeta

Tramp postavio Roberta Kenedija Mlađeg u predsednički prelazni tim! I ne samo njega, tu je i Tulsi Gabard!

"Fajnenšel tajms" naglašava da su RFK Mlađi i Gabardova "na rubu američke politike" i ne odražavaju stavove umerenih, neodlučnih birača koji će verovatno odlučiti pobednika na predsedničkim izborima u novembru.

Kenedi je bio nezavisni kandidat do petka kada je suspendovao trku u 10 ključnih država i podržao Trampa. Sin pokojnog državnog tužioca Roberta Kenedija i potomak moćne demokratske političke dinastije Kenedi, navodno je brzo gubio podršku nakon što je Kamala Haris zamenila predsednika Džozefa Bajdena na vrhu liste demokrata.

Gabardova se kandidovala za demokratsku predsedničku nominaciju 2020. godine, vodeći kampanju sa krajnje levice stranke. Napustila je stranku dve godine kasnije i sada je poznatija po svojim umerenim stavovima prema Rusiji i sirijskom lideru Bašaru Asadu.

Trampova kampanja imenovala je oboje za "počasne kopredsedavajuće" tranzicionog tima ali nije precizirala koje će uloge njih dvoje imati. Tranzicioni timovi tradicionalno igraju ključnu ulogu u donošenju ranih kadrovskih i političkih odluka za buduću predsedničku administraciju.