29.08.2024.

11:45

Foto: Reuters

Planeta

"Oboren!" Rusi uništili skladište "Storm šedou" projektila! Opsada kod Krima, oglasio se gradonačelnik Sevastopolja!

Uništen "Storm šedou"

Ruska avijacija i artiljerija uništili su u roku od 24 sata skladište krstarećih raketa velikog dometa Storm Shadov proizvedenih u Velikoj Britaniji, skladište nafte koje je snabdevalo gorivom za vojnu opremu Oružanih snaga Ukrajine i oborili 36 dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. u četvrtak .

- Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije u roku od 24 sata pogodili: skladište krstarećih raketa velikog dometa Storm Shadov proizvedene u Velikoj Britaniji, skladište nafte koje obezbedio zalihe goriva za vojnu opremu Oružanih snaga Ukrajine, kao i akumulacije ljudstva i neprijateljske vojne opreme u 135 regiona - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
 

Teška optužba Rusije! Ukrajinske snage rade jezivu stvar u Kurskoj oblasti! "Postoje preliminarni spiskovi"

Oboren dron kod Kurska

Raketni sistem PVO Pancir-S1 pogodio je bespilotnu letelicu u pograničnom regionu Kurske oblasti.

Rusko Ministarstvo odbrane prikazalo je snimak uništavanja mete.

Tokom borbenog dežurstva, posade ZRPK-a su otkrile vazdušni cilj, identifikovan je kao jurišni dron Oružanih snaga Ukrajine.

Protuavioni su ispratili dron i izvršili udar.

Posade Pancir-S1 stalno prate vazdušni prostor iznad položaja ruskih trupa.

Za uništavanje vazdušnih ciljeva, kompleks ima 12 protivvazdušnih raketa. Poseduje i dva dvocevna topa kalibra 30 mm sa 1.400 metaka.

Iznad Kijeva oboren dron "šahid"

Ukrajinski PVO jutros je iznad Kijeva oborio rusku bespilotnu letelicu tipa "šahid", saopštile su ukrajinske vlasti. Gradonačelnik Vitalij Kličko izjavio je da su ostaci drona pali na vikendice u Desnjanskom okrugu, a i da je izgorela jedna izgorela je baštenska kuća.

 

Odbijen napad na Krim!

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da je u gradu odbijen napad Oružanih snaga Ukrajine.

"Prema preliminarnim informacijama, vojska je uništila četiri bespilotne letelice i tri bespilotna čamca na znatnoj udaljenosti od obale“, napisao je Razvožajev na svom Telegramu. Kako je saopštila spasilačka služba, u gradu nisu oštećeni nikakvi objekti.

Ministarstvo odbrane Rusije kasnije je potvrdilo da su tokom noći na Crnom moru uništena tri bespilotna čamca koja su se kretala prema Krimu.

Uništeni dronovi

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći uništili šest ukrajinskih dronova iznad Krima, Brjanske i Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. U saopštenju se precizira da su tri drona oborena iznad Krima, dva iznad Brjanske, a jedan iznad Belgorodske oblasti.

Norvežani digli uzbunu, pitanje je dana kada će Rusi udariti! Za Evropu će posledice birti brutalne!