Autor: Informer.rs

29.08.2024.

12:50

Foto: Informer

Planeta

(VIDEO) Napali bez milosti! Ruske "Kamikaze" sravnile ukrajinski tenk!

Kratak snimak je objavljen kasno u utorak na društvenim mrežama i navodno dolazi iz ruske 810. gardijske mornaričke pešadijske brigade, koja je raspoređena ovog meseca da odbrani ukrajinski upad.

Ministarstvo odbrane Rusije je u sredu jamčilo za autentičnost snimka, ali nije potvrdilo detalje, samo navodeći da se udar dogodio u Kurskoj oblasti.

Tenk, koji su neki mediji identifikovali kao ukrajinski T-72M1, navodno je uhvaćen na otvorenom u blizini sela Olgovka, nekih 30 km severozapadno od pograničnog grada Sudža, koji trenutno kontrolišu kijevske snage.

Video prikazuje ratnu mašinu u akciji, kako se kreće i ispaljuje granate iz svog glavnog topa, a kasnije ostaje da miruje na zemljanom putu.

Pogled se zatim prebacuje na bespilotnu letelicu, pokazujući kako je njen pilot usmerio lutajuću municiju na slabo mesto na zadnjem delu kupole.

Informer

 

Udar je snimljen i sa drugog drona.

Udar je izazvao veliku eksploziju, koja je odnela kupolu sa glavnog tela i odbacila je nekoliko metara dalje.

Vozilo je tada prikazano zahvaćeno vatrom i uništeno sekundarnim eksplozijama.

Na snimku se ne vidi da li je posada upravljala tenkom u trenutku kada je pogođen.

Kamikaze bespilotne letelice mogu da se koriste da dokrajče onesposobljena i napuštena vozila na bojnom polju tako da ih neprijatelj ne može povratiti.

Kijev je ovog meseca poslao hiljade vojnika u Kursku oblast u pokušaju da zauzmu zemlju i izvrši pritisak na Moskvu zastrašivanjem civilnog stanovništva, kako su opisali ukrajinski zvaničnici.