Autor: Informer.rs

30.08.2024.

18:37

Foto: Reuters

Planeta

Tramp opleo po Zakerbergu! Ti ćeš jedino na doživotnu, kao i sve varalice!

Trampova knjiga pod naslovom „Spasimo Ameriku“ koja bi trebalo da bude objavljena sledeće nedelje sadrži fotografiju njegovog sastanka sa Zakerbergom u Beloj kući kada je bio predsednik.

Ispod fotografije Tramp je napisao da će šef Meta „doći u Ovalni kabinet da me vidi.

Dovodio bi svoju veoma finu ženu na večere, bio je fin koliko god može, dok bi uvek smišljao zaveru da ugradi sramne kutije za zaključavanje u pravu zaveru protiv predsednika.

Tramp, kako se navodi u izveštaju Politico-a, izgleda da misli na prilog od 420 miliona dolara koji su Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen dali tokom predsedničkih izbora 2020. za finansiranje infrastrukture za glasanje.

Bivši predsednik je dalje tvrdio da mu je Zakerberg rekao da „ne postoji niko kao Tramp na Fejsbuku“, ali da je istovremeno „usmerio to protiv mene“.

- Pomno ga pratimo i ako ovaj put učini bilo šta nezakonito, provešće ostatak života u zatvoru kao i drugi koji varaju na predsedničkim izborima 2024. - navodno je upozorio Tramp u knjizi.

Odlomak koji je Politico pregledao prati slične izjave Trampa u prošlosti.

U julu, republikanski predsednički kandidat je takođe napisao na svojoj platformi Truth Social da će, ako bude izabran, goniti „izborne prevarante na nivoima koji nikada ranije nisu viđeni“ i da će ih poslati u zatvor na „dugo vremensko razdoblje“.

- Mi već znamo ko ste. Ne radi to! Zuckerbucks, budite oprezni - napisao je Tramp.

Iako Meta nije komentarisao optužbe i upozorenja bivšeg predsednika, Zakerberg je ranije ove nedelje poslao pismo predsedniku pravosudnog odbora Predstavničkog doma Džimu Džordanu, priznajući da su visoki zvaničnici administracije američkog predsednika Džoa Bajdena „u više navrata vršili pritisak“ na Fejsbuk da „cenzuriše“ Kovid- 19 sadržaja još u 2021.

Generalni direktor Meta je u pismu naveo da veruje da je „pritisak vlade pogrešan“ i izrazio žaljenje što se o tome tada nije oglasio.