Autor: Informer.rs

31.08.2024.

10:33

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Razvijen manevar! Ruski padobranci obrušili se na Dnjepar! PVO sistemi desetkuju dronove na frontu!

Proizvode izdajnike? Otkriven tajni program CIA za regrutovanje Rusa u borbi protiv Moskve!

Stigla nova tehnika

Ruska grupa u Belgorodskoj oblasti dobila je dodatne sisteme za izviđanje, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije na zvaničnom Telegram kanalu .

Ukupno, u ovom trenutku, Operativna grupa Koordinacionog saveta Ministarstva odbrane Rusije za vojnu bezbednost pograničnih teritorija Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti dobila je 75 pitanja iz operativnih štabova pod guvernerima u vezi sa ključnim vrste podrške grupi koja pokriva državnu granicu (uključujući logistiku, transport, vojno-tehničku, medicinsku, inženjersku i građevinsku), navodi se u saopštenju vojnog resora.

Pristiglo je 19 zahteva iz Operativnog štaba Belgorodske oblasti, dostavljeno je 10 dodatnih izviđačkih sistema“, napominje Ministarstvo odbrane.
 

Ukrajinski poručnik u očaju opisao raspad fronta kod Pokrovska! "Znate li šta rade kad čuju eksploziju?!"

Padobranci na terenu

Udarne posade UAV-a uljanovskih padobranaca uništile su četiri pikapa i jedno borbeno vozilo pešadije Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je novinarima rusko Ministarstvo odbrane.

- Operatori bespilotnih letelica „krilaste pešadije“ Uljanovske gardijske Vazdušno-desantne snage iz grupe trupa Dnjepar, koristeći FPV bespilotne letelice sa borbenim nabojom, sukcesivno su uništili četiri vozila ukrajinske vojske na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti. Tada su otkrili neprijateljsko borbeno vozilo, koje se zaglavilo na sopstvenim protivtenkovskim barijerama i nije bilo u stanju da ih napusti vozilo je detonirano, a borbeno vozilo uništeno - saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 

Ruski PVO uništio četiri drona

Ruska protivvazdušna odbrana je tokom protekle noći oborila 2 bespilotne letelice iznad Orilske i Kurske oblasti, kao i dve bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti, javilo je Ministarstvo odbrane Rusije na Telegram kanalu .

- Protekle noći su zaustavljeni pokušaji kijevskog režima da izvrši terorističke napade na objekte na teritoriji Ruske Federacije od strane dežurnih sistema protivvazdušne odbrane dole nad teritorijom Belgorodske oblasti i po jedan nad teritorijama Orlovske i Kurske oblasti - kaže se u poruci.