Autor: Informer.rs

31.08.2024.

08:30

Foto: printscreen

Planeta

Ne zanima ih! FBI izašao sa jezivom izjavom, zločini nad decom nisu "prioritet"!

 Pored toga, od 300 slučajeva seksa sa decom podnetih od 2021. do 2023. godine, FBI nije nastavio sa 42 od njih.

Izveštaj IG takođe navodi da 50% svih slučajeva seksa sa decom tokom tog vremena nikada nije prosleđeno lokalnim organima za sprovođenje zakona, a od ostalih 50%, samo 43% je prosleđeno u roku od 24 sata, što je propisano propisima FBI.

Advokat žrtava Larija Nasara, bivšeg američkog doktora olimpijske gimnastike koji je osuđen na doživotnu robiju zbog zlostavljanja desetina gimnastičara, rekao je da izveštaj pokazuje da „FBI jednostavno ne radi svoj posao kada je u pitanju zaštita naše dece.

Bivša specijalna agentica FBI Džejn Tarner, koja je radila za Biro 25 godina i vodila programe FBI za borbu protiv zločina nad ženama i decom seksualnim žrtvama, rekla je da se FBI ne fokusira na seksualne zločine sa decom jer agenti osećaju da je to ispod njih i da radije se usredsredite na slučajeve koji zahvataju naslove poput terorizma ili 6. januara.

Tarner je bio rezident RA u rezervatu Indijanaca, nad kojim FBI ima jurisdikciju.

Rekla je da bi čak i tada agenti zatvarali slučajeve seksa kao saobraćajne nesreće ili druge događaje kako bi izbegli rad na njima.

Kirijaku, koji je i sam veteran CIA-e, koji je dao do znanja o tehnikama mučenja Sjedinjenih Država tokom takozvanog rata protiv terorizma, primetio je da je nedavno razgovarao sa agentom FBI-a koji je rekao da ih ne zanimaju slučajevi koji nisu t fokusirati se na nekoliko tema koje Biro preferira.

- Osim ako ulazak, poziv, volonter nema informacije o Rusiji, Kini, terorizmu ili 6. januaru, oni jednostavno nisu zainteresovani. Nemaju radnu snagu - rekao je.

Odgovarajući na izveštaj IG-a, portparol FBI-a je tvrdio da su mnogi slučajevi za koje se navodi da nisu praćeni zapravo jeste, ali agenti jednostavno nisu imali vremena da popune odgovarajuću papirologiju. Tarner je rekao da je izgovor neverovatan.

Dok je američki senator Dik Durbin (D-Il) rekao da će održati saslušanje o tom pitanju, ni Kirijaku ni Tarner ne veruju da će to dovesti do bilo kakvih suštinskih promena.