31.08.2024.

16:00 >> 16:05

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Hitno oglašavanje Moskve! "Napad na Belgorodsku oblast je teroristički akt!"

Napadom na civile i civilnu infrastrukturu Belgorodske oblasti zločinački režim Zelenskog je pokazao da je u agoniji i da je ogrezao u terorizmu, bezakonju, korupciji i cinizmu, poručuje MSP Rusije.

"U ovom varvarskom udaru ubijeno je pet civila. Razne povrede zadobilo je 46 osoba. Među njima je i sedmoro maloletnika. Jedno dete je u teškom stanju i operisano je. Dve odrasle osobe sada se spremaju za prebacivanje u Moskvu. Oštećene su kuće i drugi civilni objekti", podsetilo je MSP Rusije, uz poruku da će "svi organizatori i izvršioci ovog i drugih zločina kijevske hunte pretrpeti neizbežnu kaznu u skladu sa zakonom".

Iz Moskve poručuju da "nema sumnje da se radilo o unapred planiranom i pažljivo pripremljenom terorističkom aktu zastrašivanja".

Ministarstvo upozorava da Zapad zatvara oči na zverstva kijevskog režima, koje nastavlja da podržava i snabdeva smrtonosnim oružjem.

"Rakete NATO-a sa karakterističnim imenom 'vampir' donele su tugu, požare i razaranja na belgorodsko tlo. Ukrajinski nacisti i njihovi zapadni gospodari – ovi što piju krv u 21. veku – treba da se prisete lekcija istorije i ozbiljno porazmisle o tome kako su evropski fašisti i njihovi pomoćnici banderovci sramno završili svoj neslavni put u maju 1945. godine", navodi se u saopštenju MSP-a Rusije.

Ruska strana ističe da besmisleni i surovi napadi na naselja u Donbasu, Krimu, Zaporoškoj oblasti, Kurskoj, Belgorodskoj i drugim ruskim oblastima pokazuju da je zločinački režim Zelenskog u agoniji i da je ogrezao u terorizmu, bezakonju, korupciji i cinizmu.

"Specijalna vojna operacija će se nastaviti dok se ne ostvare svi postavljeni ciljevi, uključujući denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine", ponavlja Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.