01.09.2024.

12:16

Foto: Reuters

Planeta

Užas! Taoci brutalno ubijeni neposredno pre dolaska izraelske vojske!

“Prema prvim procenama, teroristi Hamasa su ih brutalno ubili nedugo pre nego što smo mi stigli do njih. Ova teroristička grupa ih je otela 7. oktobra prošle godine. Njihova tela su pronađena tokom borbi u Rafi, u jednom tunelu oko kilometar od tunela gde smo spasli taoca Farhana al-Kadija pre nekoliko dana”, rekao je Hagari na pres konferenciji.

On je dodao da se, otkako je nađen Farhan, pripadnici izraelske vojske trude da dejstvuju još pažljivije nego inače pošto postoje saznanja da u tom području možda ima još talaca, preneo je Tajms of Izrael.

“Mi nismo imali tačnu informaciju o lokaciji talaca”, rekao je Hagari, dodajući da su oružane snage vodile borbu sa operativcima Hamasa u oblasti koja se nalazi upravo iznad tunela.

Tela šestoro talaca koje je oteo Hamas 7. oktobra prošle godine pronađena su u tunelu u području Rafe u Pojasu Gaze, saopštila je ranije danas izraelska vojska.

U Izrael su vraćena tela Karmel Gat, Eden Jerušalmi, Herša Goldberg-Polina, Aleksandra Lobanova, Almog Sarusi i Ori Danina.