01.09.2024.

14:21

Foto: EPA

Planeta

Tragedija! Nema preživelih u padu helikoptera Mi-8 na Kamčatki! Pronađena tela 17 poginulih! (FOTO/VIDEO)


"Do sada je već pronađeno 17 tela, ali potraga se nastavlja", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi agencija Interfaks.

Helikopter Mi-8T je u petak poleteo sa lokacije iz oblasti vulkana Vačkažec do lokacije Nikolajevka, ali u dogovoreno vreme, oko 07.15 po moskovskom vremenu, izgubljena je komunikaciona veza sa posadom helikoptera u kojem su se nalazile 22 osobe: tri člana posade i 19 turista.

Pres-služba ruskog ministarstva za vanredne situacije saopštila je da se olupina nestalog helikoptera nalazi na nadmorskoj visini od 900 metara u blizini mesta gde je ostvaren poslednji kontakt sa posadom letelice.

Regionalni ministar za vanredne situacije Sergej Lebedev potvrdio je da je olupina helikoptera danas pronađena, a nadležna služba za uklanjanje posledica vanrednih situacija  saopštila je da se, prema preliminarnim podacima, letelica srušila zbog greške pilota ili kvara.

"Kao primarna verzija nesreće razmatra se greška pilota u teškim vremenskim uslovima. Pilot u magli nije mogao da vidi brdo i udario je u njegov obronak", navodi se u saopštenju i dodaje da se razmatra i mogućnost kvara na letelici.