02.09.2024.

07:50 >> 11:45

Foto: Reuters

Planeta

Žestok napad! Pakao na obe strane! Dramatični snimci iz Kijeva i Belgoroda!


Eksplozije u Kijevu i Kijevskoj oblasti

Rusija je rano u ponedeljak gađala ukrajinsku prestonicu Kijev projektilima, dok su krhotine koje su padale iz oborenog oružja povredile najmanje dve osobe, izazvale požare i oštetile kuće i infrastrukturu, saopštili su zvaničnici.

Rojters prenosi da su jedinice protivvazdušne odbrane Ukrajine uništile više od 10 krstarećih projektila i skoro 10 balističkih projektila.

Upozorenja o vazdušnom napadu emitovala su se širom Ukrajine skoro dva sata pre nego što su vazduhoplovne snage objavile da je nebo vedro u 3.30 ujutro GMT.

Dramatično u Belgorodu!


Sistem PVO je dejstvovao iznad Belgoroda, napisao je na Telegramu gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

Prethodno je u regionu proglašena raketna opasnost. Kako je javio dopisnik Sputnjika, u gradu su se čule jake eksplozije.
„Naš sistem protivvazdušne odbrane dejstvovao je iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti. Pogođen je jedan javni i jedan komercijalni objekat u Begorodu. Zapalio se i automobil", napisao je Gladkov.

Pored toga, u selu Dubovo zapalile su se dve kuće i četiri automobila. Vatrogasci iz Ministarstva za vanredne situacije gase požare.

 

Rusi uništili dva drona iznad Belgorodske oblasti

Sistemi PVO uništili su tokom noći dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti i Crnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
„Protekle noći, kada je režim u Kijevu pokušao da izvede teroristički napad pomoću bespilotne letelice na objekte na teritoriji Ruske Federacije, dežurnim sistemima protivvazdušne odbrane uništena su dva ukrajinska bespilotna letelica“, ističe se u tekstu.
Jedan dron je oboren iznad teritorije Belgorodske oblasti, a drugi iznad Crnog mora.