02.09.2024.

10:53

Foto: Reuters/Deep State Printscreen

Planeta

Putin zagrmeo zbog Kurska! Odmazda će biti brutalna: Šef Kremlja otkrio šta se sprema u Donjecku!

Rusija će se obračunati sa ukrajinskim banditima u Kurskoj oblasti koji su pokušavali da destabilizuju situaciju u pograničnoj oblasti, rekao je Putin.

Osvrćući se na situaciju u Kurskoj oblasti, on je ovu provokaciju nazvao pokušajem da se zaustavi ruska ofanziva u Donbasu.

- To nije bilo moguće uraditi - rekao je ruski lider.

Ukrajinska provokacija u Kursku nije zaustavila napredovanje ruske vojske u Donjecku, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, istakavši da Rusija u regionu Donjecka napreduje izuzetno brzo. 

- Sada ne govorimo o pomeranju za dvesta ili trista metara napred, već govorimo o kvadratnim kilometrima - istakao je Putin i dodao da ruske oružane snage dugo nisu imale ovakav tempo ofanzive u Donbasu, prenose RIA Novosti. 

Ruski predsednik je istakao i to da Moskva ne može da dozvoli da se u blizini zemlje stvaraju "neprijateljske strukture koje protiv nje kuju agresivne planove i stalno pokušavaju da destabilizuju Rusiju".

Tokom posete ruskom regionu Tuva, Putin je danas takođe izjavio da sadašnje ukrajinske vlasti nisu zainteresovane za okončanje neprijateljstava jer, kako je naveo, nisu spremne za održavanje predsedničkih izbora. 

„Ukoliko borbe prestanu, ukrajinske vlasti će morati da ukinu vanredno stanje, a posle ukidanja vanrednog stanja treba odmah održati predsedničke izbore. Aktuelne vlasti očeigledno nisu spremne za to, jer imaju male šanse da budu ponovo izabrani i zato nisu zainteresovani da prekinu borbe. Zato su izveli provokaciju u Kurskoj oblasti, a pre toga su pokušali da izvrše istu provokaciju u Belgorodskoj oblasti", zaključio je on.