02.09.2024.

20:30

Foto: EPA

Planeta

Kenedi u pola Amerike ide protiv Trampa, a u drugoj polovini ruši Kamalu! Gde u svetu postoji ovakav izborni sistem?!

Robert Kenedi Mlađi podneo je tužbu protiv izbornog odbora Severne Karoline jer neće da ga ukloni s glasačkog listića! Kenedi, koji je obustavio svoju predsedničku kampanju i podržao republikanca Donalda Trampa, sada pokušava da pomogne bivšem predsednik SAD, ali "demokrate" i Severnoj Karolini čine sve da ga spreče, pa čak i tako što "njihovi ljudi" ne žele da uklone njegovo ime sa izbornih listića u toj državi!

Gde to ima!

Istovremeno, Kenedi se potrudio da ostane na glasačkim listićima u takozvanim demokratskim državama, poput Njujorka, gde Tramp ne stoji dobro, pa će time što je i dalje u predsedničkoj trci, makar samo na izbornoj listi, pokušati da otkine što više glasova Kamali Haris.

U tužbi koju je Kenedi Mlađi podneo u Višem sudu okruga Vejk navodi se da je odbijanje odbora da ukloni njegovo ime kao predsedničkog kandidata kršenje državnog izbornog zakona i njegovog prava na slobodu govora, preneli su lokalni mediji.

- S obzirom na to da se naziru novembarski izbori i da se rokovi za glasanje brzo približavaju, Kenedi nema drugog izbora nego da se obrati ovom sudu za hitnu pomoć - navodi se u tužbi.

Troje demokrata u odboru Severne Karoline nadglasalo je dvojicu republikanaca i zahtev da se Kenedi i njegova kandidatkinja Nikol Šanahan uklone sa liste je odbijen. Demokratska većina je rekla da je prekasno, budući da je u 67 od 100 okruga u državi počelo štampanje glasačkih listića, od kojih prvi mora da bude poslat do 6. septembra. Osim ako sud ne interveniše, Kenedijevo ime će se pojaviti na predsedničkim izborima u Severnoj Karolini u novembru.

Otkako je prošle nedelje obustavio svoju kampanju i podržao bivšeg predsednika Donalda Trampa, Kenedi nastoji da povuče svoje ime sa listića u državama u kojima bi trka Trampa i Harisove mogla da bude tesna, kao što je Severna Karolina, piše Rojters.

Sve za poziciju

Podsetimo, bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp planira da imenuje svog bivšeg rivala, Roberta F. Kenedija Mlađeg, ali i bivšu članicu Demokratske stranke Tulsi Gabard za počasne kopredsednike predsedničkog prelaznog tima koji će mu pomoći da odabere politiku i osoblje u administraciji u Vašingtonu. 

Kenedi Mlađi je predsedničku kandidaturu počeo kao demokrata, pre nego što se odrekao te stranke i kandidovao se kao nezavisni kandidat. On će verovatno dobiti i važnu funkciju u Trampovom timu u Beloj kući! I Gabardova je napustila Demokratsku stranku nakon predsedničke kandidature 2020. godine i sada podržava Trampa.

Otkriće istinu o ubistvu Džona Ficdžeralda Kenedija

Bivši predsednik SAD Donald Tramp obećao je da će, ako bude izabran, oformiti nezavisnu predsedničku komisiju koja će objaviti sve preostale dokumente u vezi sa ubistvom bivšeg predsednika SAD Džona Kenedija.
- Komisija će takođe sprovesti rigoroznu analizu incidenta od prošlog meseca - rekao je Tramp govoreći o napadu koji je na njega izvršen na skupu u Pensilvaniji.