03.09.2024.

11:10

Foto: Reuters/Deep State Printscreen

Planeta

Katastrofa Ukrajine! Rusija upada u novu oblast! Drama na Dnjepru, Ukrajina nije spremna za ovo - Putinove trupe imaju samo jedan cilj!

- Teško je reći gde je geografski fokus ruske ofanzive, jer osim u Pokrovsku, Rusi napreduju i duž linije 50 kilometara južno od od Ugljedara. Na severu, Toreck je u fokusu ruskih snaga, ali Rusi napadaju i u Časovom Jaru. Po prvi put za dve godine, napredak je napravljen i u Lugansku i istočnom Harkovu - ističe Repke.

Nakon zauzimanja Pokrovska, ruske snage imaju šansu da prodru u Dnjepropetrovsku oblast i priđu reci Dnjepar sa istočne strane.

Ukrajinski vojnici sa kojima je Repke razgovarao teško mogu da objasne "katastrofu" na frontu.

Na frontu je, dodaje, previše svežih i samim tim neiskusnih vojnika, premalo sposobnog komandnog kadra i "naravno dobro poznata katastrofa: premalo zapadne podrške u pogledu oružja i municije".

- Neke oblasti padaju tako brzo da sumnjaju da se izdaju i naređenja za povlačenje. Opasnim za situaciju na frontu smatraju i rotacije koje su već sprovedene i planirane - ističe Repke, dodajući da se ne može govoriti o "moralnom podsticaju" koji je ukrajinskim trupama doneo napad na Kursk.

On, međutim, dodaje da niko ne razmišlja o predaji.

- Umesto toga, već se psihički pripremaju za odbranu na Dnjepru - zaključuje Repke.