07.09.2024.

07:40

Foto: Reuters

Planeta

Šta je ovo uradila Rusija?! Plaču CIA agenti kao kiša! Radovali se upadu u Kursk, a onda je stigla šamarčina realnosti!

- Čak ni iznenadni napad (OSU - red.) na Kursku oblast prošlog meseca nije značajno promenio tok sukoba. On ostaje rat iscrpljivanja i nema znakova da će Ukrajina uskoro ostvariti proboj - stoji u članku.

Autor takođe ističe da je malo verovatno da će ruska vojska doživeti neuspeh u Ukrajini.

Jedinice OSU su u 5:30 6. avgusta krenule u ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena potpunim porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije 2. septembra, tokom borbi u kurskom pravcu, OSU su izgubile više od 8,9 hiljada vojnika i 80 tenkova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim sproveo provokaciju i vodi neselektivnu paljbu, uključujući i napade na civilne ciljeve. Putin je poručio da će neprijatelj dobiti odgovarajući odgovor i da će svi ciljevi postavljeni pred Rusiju biti postignuti.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim kontraterorističke operacije radi obezbeđivanja bezbednosti građana.