03.09.2024.

18:10

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Gotovo je! Rusija pobila najbolje ukrajinske pilote! Avionom F-16 nema više ko da upravlja, nastupila katastrofa nezamislivih razmera!

Prema njenim informacijama, do trenutka kada je Ukrajina dobila prve lovce, najbolji piloti njenih oružanih snaga su već bili poginuli. Između ostalog, među njima se navodi pilot Aleksej Mesja, koji je poginuo tokom pilotiranja lovcem F-16 prošle nedelje, kao i Andrej Pilščikov, koji je poginuo prošlog avgusta tokom trenažnog leta. List naglašava da su oba vojnika učestvovala na sastanku sa američkim senatorima u junu 2022. godine i aktivno se zalagala za isporuke Kijevu F-16.

Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov rekao je 3. septembra da američki instruktori nisu uspeli da obuče ukrajinske pilote da upravljaju lovcima F-16.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio gubitak aviona F-16, ali nije naveo detalje incidenta, uključujući lokaciju na kojoj je lovac uništen. Kako je saopštilo Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine, avion se srušio. Poslanica Vrhovne rade Marijana Bezugla izjavila je da je avion greškom oborila raketa sistema „Patriot“ i optužila komandu Oružanih snaga Ukrajine da je sakrila okolnosti uništenja aviona.