03.09.2024.

20:40

Foto: Reuters

Planeta

Sledeća stanica - desna obala Dnjepra! Ukrajinska armija masovno beži - neće je niko zaustaviti i na levoj obali ključne reke!

Posle skoro godinu dana mirovanja, front se pomerio  i kod Kupjanska jer ukrajinska armija nije više u stanju da izdrži ruski natisak, analizira politikolog Rostislav Išćenko i daodaje kako sumnjam da u njoj više ima dovoljno "fatalista da se od njih formira standardni garnizon za odbranu Harkova".

Velika je verovatnoća da će uskoro gradovi od milion i više stanovnika padati kao što se sada puštaju niz vodz ukrajinski gradovi sa po petnaest hiljada stanovnika.

- Izgleda da je konačno nastupio moralni slom ukrajinskih oružanih snaga, koji smo dugo čekali. Izgubili su volju za otporom. Preživeli žele da prežive. Ukrajini ponestaje prave vojske, a novu nema gde da regrutuje - ističe on.

Ipak, poslanici državne rade su odlično raspoloženi i nastavljaju grčevito da se međusobno bore za preostale finansijske tokove. Zelenski moli Sjedinjene Države da mu dozvole da raketama dugog dometa gađa Moskvu, Sankt Peterburg i Nižnji Novgorod.

U međuvremenu, ukrajinski vojnici koji su upali u pogranična sela Kurske oblasti bez kolebanja ubijaju civile, iako dobro razumeju da su izgubili, i ne ustručavaju se da to kažu pred kamerama i postave na internet.

Tako misle i Sirski i Zelenski, koji daju naređenja da se masovno granatiraju Kursk i Belgorod i puca na civile. Tako misli i vojnik koji izvršava njihova naređenja...

Pre deset godina sam pisao da će za one naše, koji će čekati oslobođenje, najteže biti da prežive poslednje dane i sate nacističke vlasti, jer će kroz prozor već moći a vide ruske tenkove u dvorištu svoje kuće, a u to vreme će ih bežeći ukrajinski zli duhovi ubija ti u njihovim stanovima da se ne raduju pobedi.

Zelenski i njegovo okruženje su opasni za čovečanstvo. Što manje vremena budu imali da sprovedu svoje zločinačke planove - biće svima bolje.