03.09.2024.

21:00

Foto: EPA

Planeta

(VIDEO) Šta ovo bi! Ko joj je rekao da tako priča?! Kamala Haris održala govor, ljudi ne mogu da veruju šta čuju...

Društveni mediji eksplodirali su nakon što je Haris promenila glas dok je hvalila članove sindikata nastavnika srednjih škola u Detroitu.

Kamala je ranije bila ismevana zbog svog različitog naglaska u raznim prilikama.

- Upravo smo čuli Kamalin novi akcenat, napisao je jedan Ks korisnik u komentarima ispod govora. Drugi su tvrdili da je Haris koristio urbani akcenat da bi privukao radničku klasu.

- Možda niste član sindikata, ali zahvalite se članu sindikata na petodnevnoj radnoj nedelji, rekao je Haris netipičnim tonom glasa.

- Hvala sindikatu na bolovanju. Hvala članu sindikata na plaćenom odsustvu. Hvala članu sindikata na godišnjem odmoru, rekla je ona.

- Ja sam iz Kalifornije. Svi pričamo ovako, sarkastično je napisao korisnik Ks uz fonetski snimak načina na koji je Haris govorio.

Nešto kasnije, neko iz publike je "dobacio nešto o svojoj budućnosti nakon izbora 2024. godine".

Haris, koja je i dalje koristila svoj novi naglasak, odgovorila je širokim osmehom i smehom pre nego što se nagnula preko podijuma i rekla: 'Hajde da prvo prođemo kroz naredna 64 dana.'

Kamala Haris je jamajčansko-indijskog porekla i prva je crnkinja koja bi mogla da postane predsednica SAD.

Trampova kampanja ju je jednom optužila da koristi boju kože u svoju korist kad god joj to odgovara.

- Nisam znao da je crna do pre nekoliko godina kada je slučajno postala crna i sada želi da bude poznata kao crnka, rekao je on na godišnjoj konvenciji. "Dakle, ne znam da li je Indijka ili crnka?"

Još u julu, prve kritike na račun akcenta stigle su kada je Haris koristio lažni južnjački naglasak u Atlanti.

- Svi ste nam pomogli da pobedimo 2020. godine i uradićemo to ponovo 2024. godine, rekao je Haris glasačima lažnim južnjačkim akcentom.

Harisova obično koristi južnjački akcenat kada razgovara sa biračima u južnim zajednicama, prenosi Dejli mejl. Potpredsednica SAD odrasla je u San Francisku u Kaliforniji, a srednjoškolske godine provela je u Montrealu u Kanadi.

- Odakle Kamalin novi akcenat? Ko joj je rekao da je to dobra ideja?, glasi drugi komentar na Ksu.