04.09.2024.

09:10

Foto: Reuters/shutterstock/Twitter printscreen

Planeta

(VIDEO) Gore Kijev i Lavov! Hoće li išta ostati od Ukrajine?! Rusija rešila da sravni sve sa zemljom, pogođen veliki broj zgrada!

Napadi su usledili dan nakon najsmrtonosnijeg pojedinačnog napada u ratu ove godine, kada je Rusija pogodila vojni institut u centralnom gradu Poltavi sa dve balističke rakete, usmrtivši 50 osoba i ranivši stotine drugih.

Među poginulima u Lavovu, tokom napada dronovima i raketama, bila je i 14-godišnja devojčica, prema prvim informacijama, dok je među povređenima petoro dece, izjavio je regionalni guverner Maksim Kozicki na aplikaciji Telegram.

Gradonačelnik Lavova, Andrej Sadovij, koji je i administrativni centar šire Lavovske oblasti, naveo je da su među stradalima medicinska sestra-akušerka i jedan muškarac, dok 35 osoba prima medicinsku pomoć.

U videu objavljenom na Telegramu, u kojem je gradonačelnik prikazan među ruševinama uništenih zgrada, rekao je da je oštećeno više od 50 objekata, od škola do kuća i klinika, uglavnom u centru grada. Svedok iz agencije Rojters takođe je potvrdio oštećenje zgrada u gradu.

Susjedna Poljska je u sredu po treći put u osam dana poslala avione kako bi očuvala bezbednost svog vazdušnog prostora, saopštila je operativna komanda oružanih snaga.

- Ovo je još jedna veoma naporna noć za ceo sistem protivvazdušne odbrane u Poljskoj zbog napada ruske avijacije - saopštila je komanda na platformi X.