04.09.2024.

11:10

Foto: Shutterstock/EPA

Planeta

Svet nije spreman za ovo! NATO pretnje nisu prazne, rat sa Rusijom samo što nije! Prankeri namagarčili "krvavog" Borisa da prizna sve!

Prankeri su se predstavili kao ideolog narandžastih revolucija, ekonomista i mentor aktuelnog francuskog predsednika Žak Atali.

- Sada treba da im isporučimo rakete 'atakams'. Treba da im dozvolimo da koriste to oružje i da ukinemo ograničenja dometa korišćenja. Treba da im pomognemo da sruše Kerčki most (Krimski), treba da damo Ukrajincima sredstva koja će ugroziti Krim - rekao je Džonson prankerima.

Po njegovom mišljenju, pregovori Moskve i Kijeva su mogući, ali samo u slučaju „poraza Rusije“.

- Plašim se da preduslov mora da bude poraz Rusije i Ukrajinci moraju da imaju neki osećaj pobede, jer je to jedini način da oni dođu do bilo kakvih pregovora - istakao je Džonson.

On smatra da je Zapad već strana u sukobu.

- Žao mi je što ovo moram da kažem, ali ja mislim da već učestvujemo. Mi podržavamo Ukrajince. Ali stvarnost je takva, i to je užasna tragedija, ali Ukrajinci se bore za nas. Mislim da će onog trenutka kada javno uvedemo naše snage na njihovu teritoriju to biti potpuno druga kategorija sukoba. Posledice nije lako predvideti - rekao je Džonson.

On takođe smatra da je Ukrajini potrebna masovna mobilizacija.

- Ukrajinska vojska, veterani koje sam video, su ljudi u prilično zrelim godinama. Oni još nisu mobilizovali mnoge mlade ljude - ocenio je Džonson.

Krajem novembra, šef frakcije stranke „Sluga naroda“ u Vrhovnoj radi, David Arahamija, izjavio je da je u proleće 2022. godine tadašnji britanski premijer Boris Džonson odvratio Kijev da završi sukob u Ukrajini, pozivajući ga da ništa ne potpisuje sa Rusijom. Rusko-ukrajinski pregovori vođeni su u Istanbulu tokom proleća 2022. godine, a Arahamija je bio jedan od članova ukrajinske delegacije.