04.09.2024.

14:40

Foto: Reuters

Planeta

Hitno obraćanje ruske vojske! Ukrajina ne pamti ovakav poraz! Prvo im pobili stotine vojnika u jednom napadu, a onda je palo sve redom!

"Oružane snage Rusije su 3. septembra izvršile visokoprecizan udar 179. zajednički centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine u gradu Poltavi, gde su, pod rukovodstvom stranih instruktora, obučavani vezisti i specijalisti za elektronsko ratovanje iz svih formacija i vojnih jedinica ukrajinske vojske, kao i operateri bespilotnih letelica uključeni u gađanje civilnih ciljeva na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

U Napadu je, prema ukrajinskim izvorima, poginulo više od 50 ljudi, a više od 270 je povređeno.

Rukovodilac Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona pri Javnoj komori Ruske Federacije Vladimir Rogov izjavio je da se napad dogodio tokom postrojavanja u kome je učestvovalo više od 500 ukrajinskih vojnika, dok se gubici mere stotinama.

Iz Ministarstva odbrane RF navode i da je ruska vojska u ranim jutarnjim satima izvršila kombinovani napad na ciljeve u Lavovu. 

Broj ubijenih porastao je na sedam, dok su povređene 64 osobe, saopštio je regionalni guverner Maksim Kozicki.

"Oružane snage Ruske Federacije izvele su jutros kombinovani udar preciznim oružjem velikog dometa, uključujući hipersonične rakete 'kinžal' i bespilotne letelice, na postrojenja vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine u Lavovu, gde je obavljana proizvodnja i popravka elektronskih komponenti vazduhoplovne opreme i raketnog naoružanja ukrajinske vojske", piše u saopštenju.

Što se tiče stanja na frontu, u protekla 24 časa, jedinice grupe trupa "Centar" oslobodile su naselje Karlovka u DNR, na Pokrovskom pravcu, a jedinice grupe trupa "Istok" oslobodile su Prečistovku na Južnodonjeckom pravcu.