04.09.2024.

15:15

Foto: Pexels, Reuters

Planeta

Ogroman preokret! Tramp izjavio šokantnu stvar o izborima! Niko nije očekivao...

U opširnom intervjuu koji je dao popularnom podkasteru Leksu Fridmanu i koji je emitovan u utorak, Tramp je ponovio tvrdnju o izbornoj krađi pre četiri godine, ali je priznao da je pretrpeo poraz od svog tadašnjeg protivnika, demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

- Osvojio sam milione glasova više nego kada sam pobedio na prethodnim izborima. Rekli su mi da sam osvojio 63 miliona glasova i da ću pobediti. Ali nisam mogao da pobedim... Izgubio sam "za dlaku" i - vidite šta se dogodilo sa svetom - izjavio je on.

Osvrnuvši se na rat u Ukrajini, istakao je da sebe smatra sposobnim da taj rat okonča ukoliko postane predsednik, praveći poređenje sa odlazećim predsednikom Bajdenom i aktuelnom protivkandidatkinjom Demokratske stranke, Kamalom Haris.

- Taj rat nikada nije trebalo da se dogodi. Bajden je najgori predsednik u istoriji naše zemlje, a ona je verovatno još gora. Ali se rat dogodio, i sada je mnogo teže postići mirovni sporazum nego pre izbijanja sukoba - rekao je Tramp, uz predviđanje da će broj žrtava biti još mnogo veći.

On je, međutim, naglasio da ima "precizan plan" kako da zaustavi taj rat i da je u odličnim odnosima sa predsednicima Ukrajine i Rusije, a naročito sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

U tom kontekstu, upozorio je na veliku mogućnost izbijanja Trećeg svetskog rata i ukazao da bi bolje bilo da se "nešto brzo po tom pitanju uradi", a takođe je podsetio da ratova nije bilo u vreme kada je on bio predsednik.

Upitan kako izbeći rat sa Kinom u 21. veku, Tramp je odgovorio da za to postoje načini i da on ima "izvesnu ideju" o tome kako pristupiti odnosima sa Kinom, ali da taj plan sada ne može da otkriva jer ga u tom slučaju "ne može efikasno upotrebiti".

Na opasku da bi ishod američkih predsedničkih izbora u novembru mogao biti neizvestan, Tramp je rekao da ne veruje da će trka za predsednika biti "tesna".

- Ne znam kako ljudi mogu da glasaju za nekog ko je uništio našu zemlju, za inflaciju i za lošu ekonomiju. Ali najgore je ono što su dozvolili da se dogodi na našoj granici... Mi vodimo u anketama i čini se da će biti tesno, ali mislim da na kraju neće biti tako - zaključio je on.

Tramp je u 45-minutnom intervjuu govorio i o drugim temama, uključujući marihuanu, američkog milionera i pedofila Džefrija Epstajna, Bila i Hilari Klinton, religiju...

Ovaj intervju je poslednji u nizu Trampovih gostovanja u emisijama jutjubera i influensera koji su popularni među mladima.