04.09.2024.

19:40

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Pad Pokrovska, znači i slom ukrajinskog donbaskog fronta, Ruse više neće moći zaustaviti!

Naglasio je da ne treba odbaciti pretpostavku da će Ukrajina - ubacujući u borbe nove rezerve - uspeti da stabilizuje treću liniju odbrane. Pa upozorio:

- Ukoliko Oružane snage Ukrajine u tome ne uspeju, pored zauzimanja samog Pokrovska od strane ruskih boraca, moguć je i njihov duboki prodor u zapadnom pravcu, a to bi moglo dovesti do uništenja ukrajinskog fronta u Donbasu.

Austrijski pukovnik je napomenuo da je Ukrajina napadom u Kurskoj oblasti htela da spreči kulminaciju ruske letnje ofanzive i da liši Ruse mogućnosti delovanja na velikom prostoru, ali da Oružane snage Ukrajine nisu uspele da ostvare ove ciljeve.

Rajzner je upozorio da će Kijev u najgorem slučaju na operacije kod Kurska potrošiti najbolje rezervne snage,koje bi mu mogle biti potrebne na drugim frontovima, a da na kraju neće postići ništa ni u Kurskoj oblasti ni u Donbasu.

Američki mediji pišu da je napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast potvrdio da ukrajinske vlasti i njihovi zapadni sponzori nemaju jasnu i koordinisanu strategiju. Ako takva strategija postoji, da je „treba hitno revidirati".