05.09.2024.

13:10

Foto: printscreen/reuters

Planeta

Hitno! Još jedna vojska napala Rusiju sa Ukrajinicima! Kremlj izdao alarmantno saopštenje, saznali su uznemirujuće informacije!

- Znamo da se nalaze na teritoriji Ukrajine, da pripremaju ukrajinsku vojsku i da direktno učestvuju u sukobu. To nije novost, to je očigledno učešće stranih država u sukobu protiv nas -naglasio je Peskov.

Ruska vojska sve efektnije nanosi udare na Oružane snage Ukrajine, što je, kako je Peskov ukazao, dobro u cilju postizanja ciljeva Specijalne vojne operacije.

Kijevski režim ničega se ne libi, istakao je Peskov i objasnio da ukrajinska vojska kasetnom municijom gađa civilne ciljeve i stambena naselja, dok Oružane snage Rusije ciljaju samo vojne ciljeve.

- Zato moramo da povećamo efektivnost, jačamo pritisak i idemo napred - poručio je Peskov.

Peskov je rekao da se u Rusiji ne razgovara o novoj mobilizaciji.

- Takvih diskusija nema - rekao je Peskov za TASS tokom Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

On je dodao da Moskva trenutno ne vidi preduslove za mirovne pregovore sa Ukrajinom.

Na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma će se obratiti i ruski predsednik Vladimir Putin. Kako je ranije najavio Putinov pomoćnik Jurij Ušakov, govoriće i malezijski premijer Anvar Ibrahim i potpredsednik Kine Han Dženg.

U Vladivostoku se od 3. do 6. septembra održava Istočni ekonomski forum koji je ove godine bio domaćin za 6.000 gostiju iz 76 zemalja, među kojima je i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.