06.09.2024.

12:22

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Sraman potez Amerike! Rusiju udarili sa novog fronta! U Ukrajini im ništa ne mogu, pa moraju ovo da rade!

- Kako bi opravdale svoje postupke (demokrate) koriste laži, teže da diskredituju ruske medije koje predstavljaju mali komad prave istine o pravoj američkoj politici. Zadatak je jasan – očistiti medijski prostor od neprijatne istine. Zgušnjavati atmosferu rusofobije pripisivanjem sopstvenog neuspeha spoljnom faktoru. Ovoga puta kao meta odabrane su medijska grupa 'Rusija sevodnja' i njene podružnice - poručio je ruski ambasador.

Antonov je istakao da se Rusija nikada nije mešala u izborni proces u Sjedinjenim Američkim Državama i dodao da Moskva kategorički odbacuje sve lažne optužbe na račun ruskih medijskih struktura. 

- Zahtevamo ukidanje administrativnih ograničenja na rad naših novinara u Americi - poručio je danas ambasador Rusije u Vašingtonu.

Podsetimo, administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena planira da optuži Rusiju za mešanje u ovogodišnje predsedničke izbore i očekuje se najava "zakonskih mera" protiv onih koji su navodno odgovorni, izvestio je Si-En-En.

RT će biti glavna meta ove akcije, navela je američka mreža, dodajući da zvaničnici u Vašingtonu smatraju da je reč o "ključnom elementu propagandnih aktivnosti Kremlja".

Najavljene akcije protiv RT mogle bi da budu "najznačajniji javni odgovor Bajdenove administracije do sada" na navodne ruske operacije uticaja na američke birače, ističe Si-En-En.