06.09.2024.

08:11 >> 11:04

Foto: Shutterstock

Planeta

Brutalan udar po stranim plaćenicima kod Harkova! Gori Lavov! Žestok napad Rusa pred zoru!

Napad na strane plačenike kod Harkova!

Ruska vojska izvela je napad na predgrađe Harkova gde su bili stacionirani strani plaćenici i vojna tehnika, saopštio je koordinator Nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedjev.

Napad je izvršen u 7.45 po lokalnom vremenu u nekoliko talasa, nakon čega se na tu lokaciju uputio veliki broj auomobila hitne pomoći, dodao je on.

- Juče smo saznali da je u Ljubotin stigao veliki broj stranih plaćenika i vojne tehnike. Prema rečima sugarađana, ukrajinska vojska je blokirala saobraćaj i propuštali su samo vojnu tehniku. Plan je bio da odatle prebace ljudstvo i tehniku u pravcu Volčanska i Šebekina. Po svemu sudeći biće problema - istakao je Lebedjev.

 

Napad dronovima u Lavovu!

Ruska avijacija izvela je napad avionima Su-34 po položajima ukrajinskih vojnika i tehnike u pograničnoj Kurskoj regiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Takođe, avijacija je izvela napade dronovima i na terminal za skladištenje kontejnera u blizini Lavova gde se dovozi vojna tehnika i municija iz Poljske za potrebe ukrajinske vojske.

Napad je izveden u tri sata posle ponoći, u pitanju je mesto Malehov.

Sprečeno utvrđivanje 

Ruske jedinice su uz pomoć višecevnih raketnih sistema „grad“ sprečile pokušaj ukrajinske vojske da se učvrste u porganičnoj Kurskoj oblasti, soapštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Putem dronova utvrđena je lookacija gde je ukrajinska vojska pokušavala da napravi utvrđenje u Kurskoj oblasti, nakon čega je ruska vojska munjevitom reakcijom dopremila sistem „grad“ i izvela baražnu paljbu i na taj način sprečila Ukrajince da se učvrste.