06.09.2024.

13:22

Foto: EPA

Planeta

Preokret! Objavljena šokantna informacija iz Kamaline kampanje!

To je više nego dvostruka suma koju je prijavila kampanja njenog protivnika, republikanca Donalda Trampa sa 130 miliona dolara, prenosi ABC njuz.

Haris je saopštila da je od početka kampanje do kraja avgusta ukupno prikupila donacije u vrednosti od 404 miliona dolara, što je 109 miliona dolara više od Donalda Trampa.

''Kandidatura potpredsednice Haris je za kratko vreme podstakla istorijsku, široku i raznoliku koaliciju, sa vrstom entuzijazma, energije i hrabrosti koja pobeđuje na tesnim izborima“, rekla je menadžerka kampanje Džuli Čavez Rodrigez u saopštenju.

Ona je istakla da se ''svaki teško zarađeni dolar'' donatora koristi da se pridobiju glasači koji će odlučiti rezultat izbora u novembru.

Cifre koje su objavile obe kampanje ne uključuju potpune podneske Federalne izborne komisije, koji će biti dostavljeni kasnije ovog meseca. 

Kako navodi ABC njuz, zamena aktuelnog predsednika Džoa Bajdena Kamalom Haris kao demokratskog kandidata je omogućila toj stranci da preokrene prednost u prikupljanju donacija koju je Tramp ranije imao.