07.09.2024.

08:42

Foto: Shutterstock/Printskrin

Planeta

Žestok udar na Rusiju! Šta su ovo Ukrajinci pogodili?!

Oboreni dronovi

Dežurni ruski sistemi PVO su tokom protekle noći uništili dva drona iznad Belgorodske oblasti i dva iznad Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije na Telegram kanalu.

Vanredno stanje u okrugu Voronješke oblasti

U Ostrogoškom okrugu Voronješke oblasti u Rusiji proglašeno je vanredno stanje nakon obaranja drona koji je prouzrokovao požar i detonaciju eksplozivnih predmeta.

„Dežurne snage PVO i sredstva za elektronsko ratovanje su u Ostrogoškom okrugu otkrili i onesposobili dron. Prema prvim informacijama, nema povređenih“, napisao je gubernator Aleksandar Gusjev na Telegramu.

Kako je precizirao, usled pada drona izbio je požar koji je zahvatio objekat sa eksplozivnim predmetima, što je izazvalo detonaciju. Nakon toga je u okrugu proglašeno vanredno stanje.
Uz učešće hitnih službi evakuišu se stanovnici jednog naseljenog mesta.

Uzbuna širom Ukrajine!

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u šest oblasti Ukrajine - Černigovskoj, Sumskoj, Poltavskoj, Volinskoj, Rovnenskoj i Hmeljničkoj, pokazuju podaci onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju. Tokom noći su odjeknule dve serije eksplozija u Kijevu, prenose ukrajinski mediji.

Jedinica Ahmat uništila dva tenka u Kurskoj oblasti

Specijalna jedinica „Ahmat“ je u toku proteklog dana na svom pravcu uništila dva tenka, dva minobacača, jedno transportno vozilo, artiljerijsku jedinicu i dva drona u Kurskoj oblasti, saopštio je komandant jedinice, general major Apti Alaudinov.