07.09.2024.

09:52

Foto: Telegram video printscreen

Planeta

Žestok napad na ruski Voronjež, odjekuju eksplozije, proglašeno vanredno stanje! (VIDEO)

U Ostrogoškom okrugu Voronješke oblasti proglašeno je vanredno stanje nakon obaranja drona koji je prouzrokovao požar i detonaciju eksplozivnih predmeta.

"Dežurne snage PVO i sredstva za elektronsko ratovanje su u Ostrogoškom okrugu otkrili i onesposobili dron. Prema prvim informacijama, nema povređenih", napisao je gubernator Aleksandar Gusjev na Telegramu.

Kako je precizirao, usled pada drona izbio je požar koji je zahvatio objekat sa eksplozivnim predmetima, što je izazvalo detonaciju. Nakon toga je u okrugu proglašeno vanredno stanje.

Guverner je izvestio da se stanovnici nekoliko naselja privremeno evakuišu i pozvao stanovnike da se ne približavaju mestu požara i da ne dele fotografije sa te lokacije.

Gusev je 24. avgusta izvestio o sličnom napadu u okrugu Ostrogožsk koji je rezultirao požarima i eksplozijama. Ruski Telegram kanali kasnije su objavili da su dronovi pogodili skladište municije.

Kako prenosi Kyiv Independent, poslednjih mjeseci ukrajinske snage pokrenule su niz napada bespilotnim letelicama sa ciljem nanošenja štete ruskoj vojnoj infrastrukturi i naftnoj industriji.