08.09.2024.

11:10

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

(VIDEO) Katastrofa za Rusiju! Ukrajinci razorili moćne Kimove rakete! Eksplozije odjekivale celu noć, izbio ogroman požar!

Ovu informaciju prenela je "Kijev post" na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X (ranije poznatoj kao Tviter), uz napomenu da su eksplozije u skladištu trajale satima.

Prethodno je "Kijev Indipendent" objavio izjavu guvernera Voronješke oblasti, Aleksandra Guseva, koji je potvrdio da je napad dronovima izazvao požar i seriju eksplozija u objektu, ne precizirajući njegovu tačnu lokaciju.

Prema informacijama sa lokalnih Telegram kanala, eksplodiralo je skladište municije u selu Soldatskoje, nakon čega je izbio veliki požar.

Severna Koreja je, prema izveštajima međunarodnih obaveštajnih službi i izvorima bliskim vladi u Kijevu, počela da isporučuje oružje Rusiji usred intenziviranja sukoba u Ukrajini. 

Američki i zapadni obaveštajni izvori već neko vreme ukazuju na to da Severna Koreja pruža vojnu podršku Rusiji, uključujući isporuku municije i raketnih sistema. 

Severna Koreja je pod strogim međunarodnim sankcijama zbog svojih nuklearnih i balističkih programa, ali izgleda da je pronašla način da profitira kroz trgovinu oružjem sa Rusijom, koja se suočava sa sopstvenim sankcijama i ograničenjima u nabavci vojne opreme zbog rata u Ukrajini.