08.09.2024.

14:10

Foto: Foto: Shutterstock, Printscreen/X

Planeta

(VIDEO) Auu! Zelenski u neverici, izraz lica govori sve! Senator SAD pred njim priznao svima zašto Amerika podržava Ukrajinu!

Grejem je tokom razgovora sa Zelenskim izjavio da je sukob u Ukrajini u interesu Sjedinjenih Američkih Država, navodeći da ukrajinska borba protiv ruskih snaga pomaže da Amerikanci izbegnu direktnu konfrontaciju s Rusijom.

Takođe, naglasio je da Ukrajina poseduje resurse koji su značajni za američku ekonomiju, uključujući minerale vredne trilion dolara, te je zato, prema njegovim rečima, u interesu SAD da nastave da podržavaju Ukrajinu.

Njegova izjava o „mineralima vrednim trilion dolara“ ukazuje na ekonomsku dimenziju sukoba, posebno u pogledu prirodnih resursa Ukrajine, čime se implicira da su američki interesi u ovom sukobu širi od same vojne ili političke pomoći.

Ranije, Grejem je takođe isticoa da Ukrajina poseduje značajna rudna bogatstva, uključujući rezerve litijuma, titanijuma i drugih retkih minerala, koji su ključni za američku industriju. On veruje da bi jačanje ekonomske saradnje sa Ukrajinom moglo pomoći SAD-u da smanji zavisnost od uvoza retkih minerala iz drugih zemalja, posebno iz onih koje nisu prijateljski nastrojene prema SAD​