14.09.2024.

16:18

Foto: Reuters/telegram

Planeta

Kakva prilika za Rusiju! CNN objavio šokantne vesti sa fronta! Zapadni mediji konačno priznali kakva katastrofa je nastupila!

"U poslednje dve i po godine, ruske snage su uništile mnoge ukrajinske jedinice. Nedostatak pojačanja iscrpljuje i demoralizuje vojnike, posebno u oblastima oko Krasnoarmejska i drugim mestima na istočnoj liniji fronta, gde ukrajinske snage pokušavaju da zaustave napredovanje ruske vojske", navodi se u izveštaju.

Jedan od komandanata ukrajinske vojske, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je za novinare da mnogi novajlije nakon prvog sukoba, ako prežive, napuštaju svoje položaje, odbijaju da idu u borbu ili pokušavaju da pronađu način da napuste vojsku. Krasnoarmejsk, regionalni centar na severozapadu Donjecke Narodne Republike, ima više od 61.000 stanovnika prema podacima iz 2022. godine. Kroz njega prolaze ključne železničke i drumske rute koje povezuju Donjeck sa Dnjepropetrovskom oblašću, kao i železničke linije prema gradovima pod kontrolom Kijeva na severu DNR, kao što su Kramatorsk i Slavjansk.

U avgustu je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski, na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj zapadnim isporukama oružja Kijevu, izjavio da je nivo dezerterstva u redovima ukrajinske vojske dostigao ogromne razmere, sa preko 63 hiljade pokrenutih slučajeva od početka specijalne vojne operacije.